Leatherman je na Shot Showu 2015. godine predstavio Tread, prilično inovativan multi-alat koji se nosi kao narukvica i kao takav ne izaziva prijekorne poglede osiguranja na aerodromima i sličnim mjestima. Osim pitomog izgleda, način nošenja ga čini uvijek lako dostupnim korisniku. Tread nosi dosta visoku cijenu koja se kreće od 150 do 200 američkih dolara i to se činilo kao glavna prepreka širem prihvaćanju ovog alata. Ciljanoj publici nešto viša cijena očigledno nije problem jer je Tread ne samo i dalje dio Leathermanove ponude već je postao i cijela linija proizvoda.

Leatherman nudi Tread u četiri izvedbe: klasični Tread s kojima je sve počelo, Tread s alatima u metričkom sustavu jedinica, Tread Lite koji je nešto uži, lakši i diskretniji od originalnog Tread i najnoviji Tread Tempo.

Tempo je Tread koji je zapravo remen ručnog sata. Leatherman je još 2015 godine najavio sat kao jedan od alata u Treadu, ali taj sat je izgledao malo nezgrapno i loše uklopljen u narukvicu. Tempo je evolucija te ponude s razlikom da je kod Tempa sat centar multi-alata, a alati su remen za njegovo nošenje. Takav pristup dizajnu funkcionira daleko bolje i zapravo Tempo izgleda kao elegantan sat, a ne kao sat koji je prikopčan na multi-alat.

Tread Tempo se sastoji od 30 alata, prema navodu proizvođača, ali to zapravo znači da hex bitovi, trox bitovi, ključevi i odvijači dolaze u više varijanti i veličina. Alati koji izlaze izvan spomenutog su turpija, rezač vrpce/remena, otvarač za boce i šiljak za razbijanje stakla. U kompletu je i alata za razdvajanje i slaganje Treada. Širina Tread Tempova remena je 3,05 cm, a masa cijelog Tread Tempa je 272 grama. Duljina remena s kompletnim izborom alata je 23,93 cm. Leatherman još nije objavio cijenu Tempa. (GM)