Cold Steel je u novostima za 2017. godinu uvrstio i preklopni nož jamesbondovska imena, Golden Eye (James Bond iz 1995. s Pierceom Brosnanom u naslovnoj ulozi). Golden Eye je dizajnirao Andrew Demko, kreator Tri-Ad Lock sustava zaključavanja oštrice u otvorenom položaju koji Cold Steel uspješno koristi dugi niz godina. Demko je Golden Eye zamislio kao EDC nož za zahtjevne korisnike.

Novost u odnosu na prijašnje modele Cold Steelovih noževa je rupa na oštrici koja služi da se nož rasklopi jednom rukom – sustav istovjetan Spydercovom. Cold Steel je uglavnom koristio thumbstud (izbočinu na oštrici) za tu namjenu. Rupa za rasklapanje je inspirirala i ime noža jer ima mjedeni obrub koji služi boljem trenju između prsta i uporišta za otvaranje.

Golden Eye je napravljen od čelika S35V, a drška je od G10 materijala. Postoji i luksuzna verzija noža, Golden Eye Elite, koja ima dršku od karbonskih vlakana. Nož je dostupan s dvije različite oštrice, tanto i spear point. Spear point verziju je Demko malo modificirao u odnosu na ono što smo navikli i nama se sviđa modifikacija, oštrica izgleda iznimno upotrebljivo za svakodnevne zadatke. Duljina oštrice je 3,5 inča (89 mm), duljina cijelog noža 212 mm, a masa 116 grama. Cold Steel preporuča cijenu od 189,99 američkih dolara za baznu verziju, a 359,99 dolara za luksuznu verziju. U trgovinama su cijene nešto niže pa se bazna verzija može pronaći već za oko 120 američkih dolara, a Elite za približno 220 dolara.(GM)