Američki proizvođač noževa CRKT najavio je skori početak prodaje novih modela preklopnog noža Eros. Iza ovog noža zanimljiva imena stoji poznati dizajner Ken Onion. Prvu verziju noža Eros CRKT je namijenio korisnicima koji zahtijevaju najbolje materijale, visoku kvalitetu izrade i donekle ekskluzivan proizvod kojeg neće vidjeti u brojnim rukama i džepovima. Originalni Eros je upravo to. Ken Onion ovaj model naziva “gentlmen tactical” jer ima profinjen i u neku ruku klasičan dizajn sa primjesama modernog i utilitarističkog. Oštrica Erosa je izrađena od pomalo egzotičnog Acuto + čelika i zakaljena na tvrdoću od 59-60 Rockwella. Drška noža je izrađena od titana obrađenog u vrlo zanimljiv uzorak koji dosta pridonosi onom “gentlemens” u Onionovom klasificiranju ovog noža. Mehanizam bravljenja oštrice u otvorenom položaju je frame lock, a oštrica se rasklapa povlačenjem kažiprsta po izbočini na kičmi nož – flipper otvaranje.

CRKT je Onionov Eros proizveo u dvije verzije, veliki i mali. Mali Eros sa oštricom duljine dva inča se više ne proizvodi. Veliki ima oštricu duljine tri inča i preporučenu cijenu od 225 američkih dolara.

Columbia River Knifes and Tools je najavio nove verzije Erosa. Ovi modeli su prilagođeni novčaniku većeg broja korisnika. Također su najavljeni u maloj i velikoj verziji, a preporučena cijena im je 70 američkih dolara za mali i 80 američkih dolara za veliki Eros. Dizajn pristupačnijih Erosa je gotovo identičan originalima što se tiče oštrice, mehanizma rasklapanja i bravljena dok je drška dosta drugačija. Na njoj nema nikakve teksture već je potpuno glatka. Velika promjena je vidljiva i u materijalima. Oštrica jeftinih Erosa je napravljena od AUS8 čelika dok je drška napravljena od 420J2 čelika. Dimenzije noževa su ostale nepromijenjene. Za sada nije moguće kupiti nove, jeftinije Erose, ali CRKT kaže da će ih vrlo skoro poslati u trgovine.