Fenix RC09 čini se kao idealna EDC svjetiljka urbanog ratnika. Malena i snažna, nudi nekoliko standardnih opcija svijetljenja i punjenje putem posebnog kabela s magnetnim priključkom koji na sebi ima i microUSB priključak.

RC09 je doista malena svjetiljka, dugačka je 72 mm i promjera 21,5 mm. Masa svjetiljke je 45 grama bez baterije. Baterija koja pokreće RC09 je CR123, točnije njena punjiva verzija 16340. Fenix s ovom svjetiljkom isporučuje svoju 16340 bateriju kapaciteta 700 mAh. Razlog tome je što sama svjetiljka može puniti tu bateriju i to pomoću posebnog kabela koji se magnetom spaja na svjetiljku. Kabel ima i microUSB sučelje pa može poslužiti i za punjenje mobitela, tableta ili nekog drugog uređaja koji se pridržava tog standarda. Naravno, u slučaju nedostatka utičnice RC09 će raditi i na standardnu CR123 bateriju.

Snaga svjetla koje izbacije LED emiter Cree XM-L2-U2 je 550 lumena. Osim najvećom snagom RC09 može svijetliti snagom svjetla od 150 lumena, 50 lumena i pet lumena te kao stroboskop.

Fenix RC09 se uključuje/isključuje pritiskom na jednu tipku na boku svjetiljke. Istom tipkom se mijenjaju i načini svijetljenja.

Praktičnom za EDC je čini i posebna kopča koju je moguće okrenuti na dvije strane i nositi svjetiljku duboko u džepu. Zadnji dio RC09 je magnet pa se ova svjetiljka može učvrstiti na željezne površine. Otpornost na vodu se podrazumijeva u ovoj klasi proizvoda, RC09 je otporan na vodu po IPX-8 standardu. Cijena Fenixove RC09 svjetiljke je oko 60 američkih dolara. Postoji i verzija izrađena od titanija i ona se može kupiti za 100 američkih dolara. (GM)