Matchbox Instruments je tvrtka koja je došla do ideje kako smjestiti relativno velik broj žaruljica u jako malo mjesta. Njihov novi projekt je set od 8 malih svjetiljki uguranih u kutiju šibica – verziju kutije koja je popularnija u Americi nego kod nas. Svaka svjetiljka izgledom sliči malo debljoj šibici te se pali na način da se glava svjetiljke pritisne na tvrdu površinu kako bi se ostvario kontakt sa baterijom. Za razliku od šibice, svjetiljku možete ugasiti na način da se glava izvuče i tako se prekida kontakt.

Mali set svjetlećih šibica uključuje tri varijante pakiranja:

  • 7 crvenih, 1 bijela
  • 7 zelenih, 1 bijela
  • 7 bijelih, 1 crvena

Dodatna zanimljivost je, kada je jednom upalite, mala će svjetiljka raditi svoj posao nekih 8 sati što vam u konačnici daje 64 sata svjetla u jednom pakiranju. 

Dimenzije “šibice” su 3 mm u promjeru te 2 cm dužine.

Ovakvo pakiranje dozvoljava vam da ih jednostavno pospremite u svoj mali EDC komplet ili novčanik. Također, nemojte misliti da će MBI zamijeniti vašu dediciranu edc svjetiljku. Ono što možete očekivati je zgodno rješenje za hitne situacije u kojima vam vaša EDC svjetiljka nije pri ruci. Sve svjetiljke su vodootporne te imaju mali magnet od neodimija pri dnu svjetiljke koji dodatno povećava korisnost ovog proizvoda. Možete jednu ostaviti na svojem hladnjaku kao svjetlo za hitne situacije.

 

Više o kampanji pročitajte na službenim Indiegogo stranicama i ukoliko ste zainteresirani, odvojite minimalno 32 američka dolara za kutiju svjetlećih šibica. (AS)