Garmin je predstavio svoju drugu video kameru. Nakon Virba tu je Dash Cam 20. Virb namijenjen snimanju sportskih, planinarskih i tome sličnih poduhvata, a Dash Cam 20 snimanju vožnju automobilom. Pri vožnji automobilom mislimo na onu svakodnevnu uz koju ne želimo doživjeti uzbuđenja. Takva vožnja se snima isključivo sigurnosti radi tj. radi imanja video dokumentacije u slučaju da se dogodi nešto nepredviđeno.

Dash Cam 20 ima širokokutni objektiv kojim će obuhvatiti skoro sav prostor ispred automobila (ili iza odlučite li se staviti ovu kameru uperenu untrag) i snimiti ga u razlučivosti do 1080p (1920 x 1080 piksela). Kamera snima u segmentima od nekoliko minuta koje čuva na microSD kartici. U trenutku kada se memorijska kartica napuni video snimkama Dash Cam 20 će početi presnimavati najstariju snimku. Korisnik može na zahtjev sačuvati određene segmente, a tu i je G senzor koji će u slučaju da kamera osjeti naglo zaustavljanje ili udarac (poput naglog kočenja ili sudara) automatski sačuvati trenutno aktualni segment te jedna prije i jedan poslije njega.

Ova kamera funkcionira na način da je instalirate na vozačko staklo ili na upravljačku konzolu te je zaboravite. Ona će se upaliti zajedno s automobilom i ugasiti zajedno s automobilom, a trebate je se sjetiti jedino kada zabilježi nešto što želite arhivirati. U slučaju nesreće, kada je kamera već odradila svoje zabilježivši sami trenutak, korisnik je može izvaditi iz automobila i iskoristiti kao fotoaparat. Sav snimljeni materijal se može pogledati na samoj kameri koja sa stražnje strane ima ekran dijagonale 2,3 inča.

Cam 20 bilježi na snimku bilježi i točno vrijeme te egzaktnu GPS lokaciju da bi podaci o snimljenim događanjima bili što informativniji. Na kameru je ugrađen i mikrofon koji bilježi zvuk unutar kabine automobila.

Garminov Dash Cam 20 nosi preporučenu cijenu od 250 američkih dolara. U prodaju bi trebao stići uskoro.