Poznati američki proizvođač rukavica Mechanix je predstavio zimsku verziju radnih rukavica koje su ih proslavile. Nedavno su pustili u prodaju model The Original sa podstavom i vodootpornom membranom.

Mexhanix The Original Insulated izvana izgleda identinčno modelu Original. Vizualne razlike su gumeni fiksator na zapešću i natpis “Insulated” povrh palca. Cijela unutrašnjost rukavice je podstavljena flisom radi zaštite od hladnoće, a površina dlana tj. mjesto kontakta kod hvatanja je presvučeno vodonepropusnim slojem. Za sada se Original Insulated može nabaviti samo u crnoj boji. Zavisno od uspjeha na tržištu, vjerujemo da bi Mechanix mogao proširiti ponudu boja. Preporučena cijena para ovih rukavica je 27,95 američkih dolara.

Mechanix je ovim modelom upotpunio liniju Original koja sada broji tri modela: bazni, ljetnu verziju sa perforiranom nadlanicom i spomenuti zimski Insulated model.

Mechanix rukavice su slavu stekle pojavljivanjem u boksovima Daytona 500 utrka, ali su se zbog kvalitete i odličnog deksteriteta vrlo brzo proširile u stotine zanimanja i hobija.

www.mechanix.com