Casio G-Shock GB-6900B i GB-X6900B satovi su koji će vas obavijestiti o dolaznim pozivima, SMS porukama i elektronskoj pošti zahvaljujući Bluetooth vezi s vašim pametnim telefonom. Casio je već imao modele G-Shock satova koji su se spajali sa mobilnim telefonima, međutim podržavali su isključivo iPhone i to putem starijeg Bluetooth protokola. Noviji modeli GB-6900B i GB-X6900B podržavaju spajanje i s pametnim telefonima baziranim na Android operativnom sustavu (za sada podržavaju tek Galaxy Note 3 Galaxy S4 pametne telefone). U njih je ugrađena nova generacije elektronike koja podržava Bluetooth 4.0 protokol kojem je glavna značajka iznimno malena potrošnja baterije. Pored toga, ovi satovi su u mogućnosti ostvariti dvosmjernu komunikaciju sa pametnim telefonom čime je omogućena kontrola nekih funkcija telefona putem ručnog sata. Posebno korisna funkcija ovih satova je upozorenje o odvajanju od pametnog telefona što potencijalno može spriječiti ostavljanje, gubljenje i krađu telefona.

Satovi su u prodaji već neko vrijeme, ali su prošli ispod radara jer je prva generacija ostavila dosta mlaki dojam na korisnike zbog nemogućnosti dvosmjerne komunikacije s pametnim telefonom, zbog korištenja zastarjelog Bluetooth protokola i sveukupno klimavog korisničkog iskustva. Fokus su ubrzo preuzeli tzv. pametni satovi, proizvodi poput Pebblea koji su ponudili daleko veću mogućnost interakciju sata i pametnog telefona, a kasnije su došli proizvodi tipa Samsung Gear koji je na neki način produžena ruka pametnog telefona. Casio planira iskoristiti SHOT Show 2014 da predstavi ove satove publici kojoj će biti zanimljiviji od pametnih satova. Držimo da će i našim čitateljima ovi satovi biti zanimljiviji od Galaxy Geara ili Sony SmartWatcha.

Pametnim satovima je zajedničko to što su to prvenstveno mala računala kojima je bogatstvo funkcija u prvom planu, dok su Casiovi proizvodi prvenstveno satovi koji korisnika tek upozoravaju da se nešto događa s njegovim telefonom. To znači da ovi G-Shock modeli nude sve na što smo navikli kod ove serije satove, otpornost na vodu, prašinu i udarce, izdržljivost na ekstremne temperature i prije svega dugo trajanje baterije (dvije godine u slučaju spomenutih modela). 

Cijena spomenutih satova se kreće oko 200 eura.