Nitecore, poznati kineski proizvodač visoko kvalitetnih svjetiljki, predstavio je novu tržišnu marku za proizvode namijenjene policijskim profesionalcima. Pod imenom Nitewing prodavat će se ruksaci, taktički prsluci, zaštitni prsluci, taktička odjeća i drugi taktički proizvodi (vjerujemo da će s vremenom Nitewing širiti svoju ponudu).

Nitecore je zadnjih godina poprilično proširio svoju ponudu proizvoda pa je, osim punjača i baterija, počeo nuditi torbice pogodne za EDC te pokoji model ruksaka. Očigledno je prodaja navedenih proizvoda išla dobro kad su se odlučili na proširenje ponude i osnivanje novog tržišnog imena.

U ponudi ručnih svjetiljki Nitecore je predstavio i model P22, posebno dizajniran za policijsku uporabu. Snaga svjetla na modelu P22 je 1800 lumena i ponešto je izmijenjeno kako se bira vrsta svjetla. Nitecore P22 ima taktičku sklopku za paljenje na dnu svjetiljke i odmah pored je dodatna tipka za promjenu način svijetljenja, ali je izvedena tako da ju je teško pritisnuti u žurbi. Također, velik je naglasak dan na stroboskopsko svijetljenje koje se smatra svjetlosnim oružjem za zbunjivanje protivnika – pogotovo kada je snage 1800 lumena. Stroboskop se na P22 može uključiti i kada je svjetiljka ugašena – pritiskom na tipku za promjenu način svijetljenja. Nitecore planira i velik broj taktičkih dodataka za P22 poput futrola za raznorazno nošenje. Početak prodaje se očekuje na proljeće 2019. (GM)

Nitecore P22