Kershaw Cryo je jedan od popularnijih preklopnih noževa ovog proizvođača i popularnost mu ne jenjava bez obzira što je u prodaji već skoro dvije godine. Sasvim očekivano Kershaw je odlučio proširiti ponudu ovog modela. Cryo II je najavljen i prije SHOT Showa 2014, ali ga još uvijek očekujemo u prodaji, vjerujemo da će završetak sajma na kojem su pokazani brojni noviteti ubrzati njegovu dostupnost u maloprodaji. Radi se o nešto većoj izvedenici Cryo modela koji je sa oštricom duljine 2,75 inča idealan EDC nož. Cryo II nudi oštricu duljine 3,4 inča, za one čiji EDC zahtijeva nešto ozbiljniji alat za rezanje.

Na sajmu su najavljene dvije dodatne varijante Cryo modela. Prva je Cryo u Blackwash boji. Ništa na nožu nije promijenjeno osim boje koja je na ovom modelu crna, ali sa blagim efektom iznošenosti. Po našem sudu nož izgleda fantastično. Kershaw tvrdi da su ovim premazom ponešto poboljšali otpornost noža na hrđanje. U ovoj boji će biti dostupan i model Cryo II. Druga varijanta je Cryo G-10. U ovoj varijanti je drška noža dobila G-10 oblogu na strani koja je slobodna od frame lock mehanizma. Na taj način je nož donekle olakšan, masa G-10 verzije je 104,9 grama naspram 116,2 grama originalnog i Blackwash modela. Osim manje mase tu i je poboljšan hvat jer je G-10 teksturiran.

Za kraj ćemo spomenuti da je na SHOT-u Kershaw predstavio i novi izgled svog logoa. Povodom 40 godina postojanja kompanija je osuvremenila izgled svojeg imena koje je i dalje prepoznatljivo. Najbolje je da sami pogledate razlike na njihovoj internetskoj stranici.

www.kershaw.com