Surefire je uoči sajma najavio velik broj novosti u svojoj ponudi, a većinu toga su i pokazali na sajmu. Odličan predložak za snalaženje u Surefirovoj ponudi za 2014. godinu je dolje priložen video isječak u kojem su na prilično atraktivan način pobrojane novosti koje Surefire sprema i proizvodi koji su već prije najavljeni, ali će se početi prodavati tijekom 2014. godine. Poveći broj prikazanih proizvoda je namijenjen vojsci, specijalnoj policiji i dobro naoružanim građanima. Mi smo izdvojili proizvode koji su novi i zamišljeni za civilnu upotrebu te kao takvi mogu biti vrijedan dio kvalitetnog EDC sistema.

Nama jedan od najatraktivnijih najavljenih proizvoda je 2211 Luminox Wristlight. Radi se o modifikaciji Surefireova Wristlighta, svjetiljke koja se stavlja na ruku poput ručnog sata čime omogućava korisniku da ima dvije slobodne ruke za obavljanje drugih poslova. Surefire je ovu svjetiljku zamislio kao pomoć pri nišanjenju pištoljem, no sasvim smo sigurni da je s ovim svjetlom moguće izvesti daleko više civilnih primjena. Problem se može javiti ukoliko na istoj ruci poželite nositi i sat, tada za oboje nema mjesta. Čini se da se istog dosjetio i netko u Surefireu pa su u suradnji sa proizvođačem satova Luminox osmislili novu generaciju Wristlighta koja u sebi ima integriran sat. Luminox Wristlight može svijetliti snagom od 300 lumena, a leća na svjetiljci je prilagođena da rasprši svjetlo čim šire. Na taj način se izbjegava potreba za preciznim namještanjem snopa svjetla te izbjegava odbljesak koncentriranog svjetla s površine koju želimo osvijetliti.

U domeni ručnih svjetiljku Surefire je najavio P1R Peacekeeper i R2 Lawman modele. Obje pokreću punjive baterije iz kojih ove svjetiljke mogu izbaciti 800 lumena svjetla. Peacekeeper nudi dvije razine jakosti svjetla dok Lawman posjeduje Surefireov VOC prekidač za koji navode da nudi jednostavan izbor željene razine svjetla. Radi se o novoj tehnologiji koju je razvio Surefire o kojoj postoji malo informacije. Pretpostavljamo da rotiranje prekidača funkcionira kao neka vrsta potenciometra, no tu informaciju tek moramo potvrditi.

Surefire je predstavio jednu novu naglavnu svjetiljku, Maximus Vision. Radi se o maloj i laganoj svjetiljci koja može isporučiti najviše 500 lumena svjetla. Kućište svjetiljke je izrađeno od magnezija da se dobije što bolji omjer čvrstoće i male mase. Maximus Vision koristi punjive baterije i isporučuje se sa zidnim i auto punjačem.

I za kraj ćemo spomenuti model Y300 Ultra, preradu svjetiljke X300 namijenjene montiranju na pištolje i puške sa picatinny priključkom. Y300 umjesto picatinny dodatka ima kopču za džep (pomoću koje se ova svjetiljka može zakačiti na molle sustav, kapu, šljem i slične stvari) i magnetsku kopču, a može se prikačiti i na ruku. Surefire će sa svjetiljkom isporučivati sve sustave kačenja, osim remena za nošenje svjetiljke na ruci. Y300 ima snagu svjetla od 500 lumena i  može svijetliti maksimalnom snagom i niskom razinom svjetla. Od svih predstavljenih modela Y300 nam se čini najmanje iskoristivim. Očekujemo dodatne informacije da potvrdimo ili opovrgnemo naše procjene.

Surefire kao proizvođač je poznat da na SHOT Showu predstavi brojne projekte koji su u fazi prototipa. Neki od njih nikada ne ugledaju svjetlo trgovine i mrak korisnikova džepa ili ruksaka. Od navedenih proizvoda za sada možemo potvrditi da Wristlight Luminox i Maximus Vision postoje u funkcionalnoj verziji i za njih je najveća vjerojatnost da će uskoro stići u prodaju. Cijene nisu istaknute, ali i sami znate da su Surefireovi proizvodi u samom vrhu ponude po tom kriteriju.

http://www.youtube.com/watch?v=kfAQnc3sxpM