5.11 Tactical je iznenadio svoje korisnike novom  izvedbom ruksaka koji posjeduje roll top dizajn. Covert Boxpack je, kako i samo ime govori, nova pridošlica Covert liniji 5.11 proizvoda. Covert linija nudi izgledom “običnije” proizvode baš iz razloga što se radi o opremi koja je izrađena kako bi korisnici mogli što neuočljivije nositi svoje oružje (uglavnom se radi o manjem vatrenom oružju) – CCW (carrying a concealed weapon).

Covert Boxpack je izrađen od 1680D ballistic polyester materijala koji se obično koristi za lakše torbe gradske namjene (navodno se i haba brže od 1050D materijala). Ovaj ruksak će biti od koristi onima koji nose opremu varijabilne visine (kuriri, profesionalni fotografi) koju treba zaštiti od padalina u svakom trenutku. Naravno, posebni pretinci za prethodno spomenuti CCW nisu izostavljeni.

Materijal i izrada ručki je nešto na što je 5.11 stavio poseban naglasak kad se radi o ovoj torbi pa su se tako potrudili da posebno ojačaju područja koja se brže habaju prilikom nošenja. Dizajn torbe je definitivno nešto što će se korisnicima ili svidjeti ili ne.

Prvi komentari ovog proizvoda bili du doista podvojeni za razliku od ostalih 5.11 Covert torbi klasičnog izgleda. Vrijeme će pokazati radi li se o kvalitetnom, iskoristivom proizvodu. (AS)