Leatherman je predstavio zagonetni proizvod najavljen prije dva dana. Proizvod je multi-alat, ali u potpuno drugačijoj formi od one na koju smo navikli. Ime multi-alata je Tread, a nosi se oko ruke kao narukvica i sadrži čak 25 različitih alata. Ime koje se može prevesti i kao gusjenica i to gusjenica pogona vozila poput tenka ili bagera. Tako nekako alat i izgleda, a pojedini alati su segmenti narukvice. Koriste se na način da se Tread preklopi na mjestu alata koji se želi koristiti i time alat postaje dostupan.

Leatherman nije objavio točnu specifikaciju Treada, ali iz viđenog znamo da su u njemu odvijači raznih tipova (križni, standardni, hex, kvadratni), ključevi, razbijač stakla, otvarač za boce, kuka za rezanje i vrlo praktičan alat za vađenje SIM kartice iz modernih pametnih telefona. Tread je izrađen od nehrđajućeg čelika 17-4 i nudit će se u dvije boje – boji metala i crnoj (premaz). Svaki element Treada se može izvaditi i zamijeniti. Leatherman kaže da će nuditi alate pojedinačno kao zamjenu za izgubljene ili oštećene. Korisnička intervencija u alate je iznimno važna zbog regulacije duljine Treada tj. prilagodbe zglobu. Neće svi moći komotno nositi isti broj alata, ali će zato moći birati što će ponijeti u svojem Treadu. U ponudi će biti i element koji će Tread pretvoriti u ručni sat.

Leatherman kaže da se Tread može unositi u avion. Mi se nadamo da će tako biti i kad aerodromsko osiguranje nauči prepoznavati ovaj alat.

Početak prodaje se očekuje već na proljeće, a očekuje se cijena od 150 američkih dolara za Tread boje metala i 200 američkih dolara za crni Tread. Sat za Tread će u prodaju krenuti na jesen. (GM)