SOG Knives je predstavio seriju multi-alata Baton (palica). Alati u sklopljenom stanju izgledaju poput malih palica, otkuda i ime. Da ne bi izgledali previše obično SOG je unajmio renomirane dizajnere koji su Batone učinili oku iznimno ugodnim. Baton multi-alata ima četiri, oznake su od Q1 do Q4. Baton Q1 je najmanji alat, velik poput olovke. Zapravo, on i jest olovka, a kad se rasklopi postaje škare. U kompletu se nalaze još i otvarač za boce i plosnati odvijač. Crno-sivo kućište multi-alata izrađeno je od anodiziranog aluminija. SOG Knives preporuča cijenu od 54 dolara.

Baton Q2 je nešto duži od Q1 i u sklopljenom položaju je ručna svjetiljka snage 70 lumena. Kad se rasklopi po pola postaje nož, naći će se i otvarač za boce i plosnati odvijač. Kućište je od istog materijala kao i na modelu Q1, kombinacije boja su iste. Zapravo svi alati Baton serije imaju kućište od anodiziranog aluminija obojano u kombinaciju crne i sive boje. Preporučena cijena je 67 američkih dolara.

Baton Q3 je nešto deblji i teži u sklopljenom stanju. Razlog tome je pozamašan broj alata. Službena brojka je 13 alata, ali kako to obično biva – neki se preklapaju. SOG navodi da Q3 ima oštricu za bušenje, nož, hvataljku za maticu (mi bi to nazvali ključem, ali…), otvarač za boce, otvarač za konzerve, dlijeto, turpiju, plosnati odvijač u tri veličine, križni odvijač, kliješta i rezač žice. Osim u dimenzijama, Q3 je narastao i u masi koja iznosi 168 grama. Preporučena cijena Batona Q3 je 94 dolara.

Baton Q4 mijenja nekoliko alata smještenih u jednoj strani drške za adapter za heksagonalne bitove koji se u popriličnoj količini i raznolikosti isporučuju uz ovaj multi-alat. Bitovi nisu smješteni u kućište alata već u dodatni spremnik. Preostali alati u Batonu Q4 su: nož, hvataljka za maticu (još uvijek nismo pronašli ovaj alat na fotografijama), otvarač za boce, otvarač za konzerve, turpija, plosnati odvijač u dvije veličine, kliješta i rezač žice. Preporučena cijena Batona Q4 je 120 američkih dolara.

Čelik od kojeg su napravljene sve oštrice na Baton multi-alatima je dosta mekani 5Cr15MoV. (GM)