Solarforce je predstavio drugi ovogodišnji dodatak seriji svjetiljaka L2. Najnoviji uradak kineskog proizvođača je model L2C sa kućištem ili tijelom svjetiljke dijelom izrađenim od karbonskih vlakana. Preciznije bi bilo reći da se radi o kombinaciji karbonskih vlakana, aluminija i čelika. Od karbonskih vlakana su napravljena tri segmenta cijevi kućišta koji su međusobno povezani aluminijskim elementima sa navojima. Rubovi oko prekidača i oko stakla kroz koje prolazi svjetlo su napravljeni od čelika. Solarforce tvrdi da je takvom kombinacijom materijala postigao optimalni odnos čvrstoće i mase svjetiljke.

Pogledom na specifikacije vidi se da je L2C bez baterija i LED umetka težak 103 grama što ga ni izbliza ne čini najlakšim članom L2 serije. Modeli izrađeni isključivo od aluminija imaju manju masu, no dodavanjem čeličnim dijelova ona brzo raste. Jedan model L2 serije svjetiljki je cijeli izrađen od čelika i teži 193 grama pa vjerujemo da ima nešto u Solarforceovoj tvrdnji, iako vjerujemo da će se L2C prodavati više zbog atraktivna izgleda, nego zbog čvrstoće ove kombinacije materijala.

Prekidač na L2C pali svjetiljku pri prvom pritisku, a ne prilikom otpuštanja kao što je to bio slučaj sa starijim modelima. Kao i sve L2 svjetiljke i L2C je kompatibilan sa svim LED umecima koje Solarforce radi za tu seriju te sa baterijama CR123, 16340 i 18650. Za sada nisu poznate cijene ove svjetiljke kao ni točan datum početka prodaje.