Solarforceove L2 ručne svjetiljke već godinama spadaju u kategoriju solidne kvalitete za nevelik novac. Kineski proizvođač je tijekom godina obogaćivao L2 seriju novim modelima pa je isto napravio i na početku 2014. godine predstavivši L2D.

Novi L2D napravljen je T6063 aluminija i presvučen Type III anodiziranim zaštitnim slojem. Za sada se L2D nudi isključivo u crnoj boji, no to bi se vrlo skoro moglo promijeniti. Veliki odmak od prijašnjih modela u seriji je tipka za paljenje svjetiljke koja se više ne nalazi sa stražnje strane tijela već je na boku, odmah iza glave sa žaruljom. Valja napomenuti da tipka ne pali svjetiljku utiskivanjem (forward clicky) već kada se krene vraćati od pritiska (reverse clicky) što je standardni Solarforceov pristup kakav koriste na većini svojih proizvoda.

Tijelo svjetiljke je dugo 148 mm, a promjer mu je 25,4 mm. Glava svjetiljke ima nešto veći promjer od 35 mm. Masa tijela svjetiljke bez LED umetka i baterija je 118 grama. Upravo tako Solarforce prodaje ovu svjetiljku računajući da će si korisnik sam najbolje odabrati među brojnim Solarforceovim LED umecima koji njemu najviše odgovara. L2D, kao i cijela L2, serija koristi dvije CR123A baterije. Moguće je koristiti punjive verzije te jednu 18650 punjivu bateriju.

Izgleda li vam ova svjetiljka poznato, u pravu ste. Pomalo podsjeća na Surefireov 6PX model što i nije tako čudno s obzirom da je Solarforce u svijet svjetiljku ušao sa baznim L2 modelom koji je bio kopija vrlo popularnog Surefirea 6P. U originalu su se dijelovi L2 svjetiljke mogli bez problema izmjenjivati s dijelovima 6P svjetiljke i obrnuto. Isto je vrijedilo i za LED umetke. Ne znamo da li je to moguće kod novijih modela. Napominjemo da Surefire na svojem 6PX modelu ne koristi bočnu tipku za aktivaciju svjetiljke već klasičnu tipku na zadnjoj strani.

Početak prodaje Solarforcea L2D bi se trebao dogoditi uskoro. Proizvođač ne navodi cijenu, no očekujemo da će biti u razini s drugim L2 modelima što je 20-ak američkih dolara za tijelo i 30-35 dolara za tijelo sa LED umetkom.