Swiza švicarski nožić, model D03 AllBlack pravi je primjer kako kombinirati funkcionalnost s oku ugodnim dizajnom. Ne želimo reći da su Victorinoxovi multi-alati ružni, ali Victorinox očigledno daje prednost funkciji pred estetikom. Swiza se trudi ponuditi istu funkcionalnost, ali u nešto elegantnijem paketu. Nama se čini da su uspjeli jer vađenje ovog alata iz džepa nesumnjivo će privući pažnju, onu dobru vrstu pažnje. Swiza D03 sastoji se od noža dugog 75 mm, alata za bušenje rupa, otvarača za boce, otvarača za konzerve, odvijača, otvarača za boce s plutenim čepom i pincete.

Swiza D03 koji je nama privukao pažnju dolazi u potpuno crnoj boji. Proizvođač tek dva alata u svojoj ponudi nudi u potpuno crnoj boji, a D03 je bolje opremljeni model. Njegova cijena iznosi 85 švicarskih franaka u što je uključen porez, to je otprilike 550 kuna. Svakako preporučamo da pogledate cjelokupnu Swizinu ponudu džepnih noževa/multi-alata na ovoj adresi.

Swiza je švicarska tvrtka koje proizvodi švicarske noževe (multi-alate), satove i prtljagu. Točno kao i Victorinox, ali više pažnje posvećuju izgledu svojih proizvoda pa ih je moguće naručiti u daleko više boja, kombinacija boja i s oslikanim koricama (u ograničenim serijama). (GM)