Moderni pametni telefoni zloglasni su po trajanju baterije. Većina modela se jedva može pohvaliti autonomnim radom od jutra do večeri. Iznimke su rijetke, stoga su u zadnje vrijeme sve popularnije vanjske baterije koje će napuniti pametni telefon u pokretu. Takva baterija zahtijeva dodatan prostor za nošenje što nije problem kada EDC sustav predviđa torbice, ali minimalisti koji nose isključivo u džepovima mogu biti u problemu – osim ako se ne odluče na Xoo.

Xoo je Li-Po baterija kapaciteta 2.100 mAh smještena u kopču remena. Vjerujemo da se netko toga već dosjetio, ali je Xoo poseban po tome što je za dizajn angažirao britansku modnu kuću Casely-Hayford koja je pripremila nekoliko dizajnerskih rješenja koja će funkcionirati s više odjevnih kombinacija. Finalni rezultat je baterija koja se bez problema može nositi s odijelom. Jedno je sigurno, ovakvu bateriju teško da ćete zaboraviti kod kuće jer će vas spadnute hlače podsjetiti na to.

Xoo bi trebao postati dostupan u lipnju, za sad se može pred naručiti na stranici http://xoo.co/  po cijeni od 130 dolara za klasičnu verziju i 160 dolara za Casely-Hayford verziju. (GM)