Poznati proizvođač mrežne računalne opreme Netgear najavio je sigurnosnu kameru Arlo. Radi se o sustavu bežičnih nadzornih kamera kojima je glavna odlika jednostavna instalacija. Početni paket sadrži dvije kamere, četiri stalka i baznu stanicu. Montaža se sastoji od spajanja bazne stanice na kućnu WiFi mrežu i jednostavnog paljenja kamera koje se automatski sinkroniziraju s bazom.

Kamere imaju ugrađen senzor pokreta i uključuju snimanje samo kad osjete pokret u svojoj blizini. Snimaju video u 720p razlučivosti i imaju mogućnost noćnog snimanja. Osim senzorima pokreta, kamere se mogu uključiti na zapovijed korisnika i to putem pametnog telefona i aplikacije Arlo.

Arlo kamere se jednostavno premještaju iz stalka u stalak jer se za stalak hvataju magnetom, a moguće ih je postaviti i vani jer su otporne na kišu i druge vremenske uvjete. Arlo sustav kamera ne zahtijeva nikakve žice pa se kamere napajaju iz standardnih baterija koje bi im trebale dati do šest mjeseci života. Najavljena cijena start paketa je 350 američkih dolara, a dodatne kamere će se prodavati po cijeni od 170 američkih dolara po kameri. Početak prodaje Arlo sustava se očekuje početkom 2015. godine.

www.arlo.com