Benchmade je ove godine na Blade Showu pokazao gotovo iste stvari kao i na Shot Showu, što nije iznenađujuće. Pravim kolekcionarima odlučili su se obratiti na Blade Showu gdje su pokazali nož koji bi definitivno svaki ljubitelj njihovih proizvoda poželio imati u svojoj kolekciji.

Radi se o reizvedbi jednog jako popularnog noža, još popularnijeg dizajnera s kojim je Benchmade imao dugu i vrlo uspješnu suradnju. Dakako, radi se o Warrenu Osborneu, dizajneru koji nas je oduševio noževima kao što su Proxy, Emissary, 940, 943, 955 Rift, Barrage, 810 Contego, Kulgera. Vijest o zadnjem nožu koji je dizajnirao mogli ste pročitati ovdje.

Predstavljena je reizvedba mega popularne 810-ke zvane Contego. Službeni kod noža je 810-1601 (iako ga se još uvijek ne može naći na službenim stranicama proizvođača) i ono što ga izdvaja od ostalih je činjenica da je napravljen, koliko je god to bilo moguće, od ugljičnih vlakana. Naravno, oštrica je napravljena u laminiranoj izvedbi, tj. jezgra u D2 izvedbi koja je obuhvaćena ugljičnim vlaknima.

Nož izgleda odlično te je upotrebom ovakve tehnologije težina navodno smanjena na gotovo dvije trećine originalne oštrice. Priča po forumima glasi da su se dvije kopije od 30 napravljenih prodale po ultra niskoj cijeni od 800 američkih dolara, očekuje se da će cijena noževa ove limitirane edicije rasti na preko 2.000 američkih dolara po primjerku. (AS)