Svim zaljubljenicima i sakupljačima oštrih alata zasigurno će zapeti za oko nedavno predstavljeni Warren Osborne Proxy iz Benchmadea. Benchmadeova pridošlica za 2016. godinu je, kako navodi Benchmade, zadnji nož dizajniran u suradnji s legendarnim Warrenom Osborneom (preminuo je u siječnju ove godine.). Osborne je zaslužan za popularne Benchmadeove noževe kao što su modeli 940 i 943, Barrage, Mini-Barrage (recenziju možete pročitati na ovom linku), Emissary, Contego, Rift. Novi Proxy ujedno je i prvo Benchmadeov preklopni nož sa framelock flipper sustavom rasklapanja.

Dužina oštrice Proxyjeve iznosi 9.83 cm (3,87 inča) dok je debljina oštrice 3.81mm. Cjelokupna dužina otvorenog Proxya  je 22.5 cm dok će zatvoren imati 12.93cm. Težina je 137.78g.

Materijal Proxyeve oštrice je CPM-20CV, drška je izrađena od kombinacije G10 i titanija. Za cijenu od 295 američkih dolara (preporučena cijena proizvođača) možete osigurati svoj Proxy kada krene prodaja.

Nekako nam se čini da će Proxy dobro proći kod Benchmadeovih obožavatelja obzirom na dizajn i specifikacije. Cijena je benchmadeovska, ali ipak se radi o Osborneovom zadnjem dizajnu za Benchmade. (AS)