Benchmade se ovoga puta definitivno potrudio po pitanju usluge korisnicima koji njihove noževe naručuju online. Američki proizvođač noževa izradio je aplikaciju koja je integrirana u njihovu web stranicu putem koje možete, uz par klikova mišem, izraditi svoju verziju noževa koje imaju u ponudi (trenutno se radi o samo četiri modela iako postoji nada da će se lista proširiti). Kliknite na ovaj link i preglednik će učitati izbornik na kojem možete odabrati između četiri osnovna modela: Benchmade GriptillianBenchmade Mini GriptillianBenchmade BarrageBenchmade Mini Barrage (čiju ste recenziju imali prilike čitati na našim strnicama). Radi se o popularnim modelima koje sada možete podesiti po svojim specifikacijama.

Nakon odabira modela, aplikacija nudi opcije odabira boje oštrice i njezinog oblika (Sheepsfoot, Drop-point, Tanto, Sheepsfoot Serrated, Drop-point Serrated i Tanto Serrated). Benchmade vam nudi i odabir sljedećih vrsti čelika: 154CM, D2, N680 te S30V uz grafički prikaz značajki čelika sa desne strane (otpornost na hrđu, retencija oštrice te težina oštrenja).

Kao šećer na kraju, aplikacija će vam ponuditi opcije za ukrašavanje oštrice –  možete napisati posvetu ili ime vaše tvrtke te odabrati prikladnu sličicu ili pozadinu koja će biti otisnuta na samu oštricu.

Zadnji korak je odabir boje drške, axis lock mehanizma, linera, šarafa na dršci te clipa (zašto nema odličnog clipa koji su koristili na Triage modelu, neznam, ali bilo bi lijepo da su ga stavili kao opciju).

Nakon mukotrpnog odabira svih ovih detalja aplikacija vas vodi na checkout i vaša nova oštrica se slaže po specifikacijama koje ste naveli.

Dok čekate da vam stigne kreacija, morat ćete se zadovoljiti sa opcijom wallpapera koji će vam ukrašavati monitor (ako vam se to ne sviđa, uvijek možete odabrati jedan od naših).

Definitvno podržavamo ovakve aplikacije uz jedu sitnu zamjerku – Benchmade, zašto ne možemo uploadati slike ili logotipe po želji već moramo birati iz vaše kolekcije?