Na ovogodišnjem SHOT sajmu Kershaw je najavio suradnju sa dizajnerom noževa Ernestom Emersonom.  Suradnja je početkom lipnja 2014. ušla u zadnju fazu, a to je distribucija proizvedenih noževa trgovinama. Sljedećih dana bi se noževi trebali pojaviti u maloprodaji. Izvjesno je da će se to prvo dogoditi u Sjedinjenim Američkih Državama, a tek kasnije u ostatku svijeta.

Dogovor objavljen početkom godina navodi da će Kershaw proizvesti osam modela noževa koje je za njih dizajnirao Emerson. Svi modeli uključuju poznati Emersonov Wave, posebno dizajniran gornji dio oštrice koji omogućava brzo otvaranje noža pri povlačenju iz džepa.

Posebnost ovih noževa je što su proizvedeni od materijala koje Kershaw koristi za svoje noževe i što su proizvedeni u njihovim pogonima i u velikim serijama. Takav pristup je omogućio preporučenu cijenu Emerson Kershaw noževa od 60-ak američkih dolara (očekujemo da ona bude još niža u maloprodaji) što je višestruko manje od cijene koju treba izdvojiti za nož koji je proizveo Emerson.