Prvi Casio G-Shock napravljen je davne 1983. godine. Japanski proizvođač satova odlučio je proslaviti 30 godina postojanja uspješnog tržišnog imena sa metalnim i prilično skupim G-Shock modelima nazvanim Twisted MT-G.

Ručni satovi posebno omiljeni među sportašima, policijom, vojskom i aktivnim pojedincima će s ovim modelima zakoračiti u sferu gdje se očekuje nošenje nekog otmjenijeg sata. Metalno kućište i malo manje agresivan dizajn ne znači da će korisnici biti lišeni sposobnosti na koje su navikli  pa će tako MT-G serija nuditi istu otpornost na padove, udarce i G opterećenja kao i ostatak G-Shock proizvoda. Satovi će imati super precizan mehanizam nadopunjena radio korekcijom vremena sa šest lokacija u svijetu, a proizvodit će se isključivo u Japanu u Yamagata tvornici.

MT-G satovi će se isporučivati u tri različite verzije: sa kućištem od brušenog nehrđajućeg čelika, sa kućištem od nehrđajućeg čelika tretiranim posebnim ionskim procesom i to u boji metala i crnoj boji. Zavisno od finiša cijena Twisted MT-G G-Shockova će biti od 900 do 1.100 američkih dolara, a u prodaji će se pojaviti tijekom studenog ove godine.

goran-avatar copy