David Chow je nastavio svoje blogovsko obraćanje zainteresiranima pa je predstavio još dvije novosti tvrtke Four Sevens – novu generaciju Preon svjetiljki i Quark Smart svjetiljku s Bluetooth adapterom. Preon je vrhunska svjetiljka oblikovana poput kemijske olovke i tijekom svojeg životnog vijeka od šest godina Four Sevens je konstantno obnavljao tehnologiju u tim svjetiljkama čime ih je držao najjačim svjetiljkama ove kategorije. Sad su ih odlučili nadograditi. Novosti su više evolucijskog tipa nego revolucijskog što je i normalno jer bi bilo glupo drastično promijeniti uspješnu formulu.

preon-new

Novi Preoni imaju ponešto izmijenjeno kućište, tekstura kućišta je blago rebrasta da se poboljša hvat. Izmijenjena je i kopča za nošenje koja je prema našem mišljenju bila najlošiji dio inače izvrsnih svjetiljki, a poboljšana je i tipka za paljenje/gašenje – više se ne aktivira lako čime se izbjegava slučajna aktivacija u džepu ili torbi. Uvelike je izmijenjen način upravljanja modovima svijetljenja. Korisniku je dano na izbor da izabere između pet konfiguracija svih raspoloživih modova rada. Preon nove generacije moguće je konfigurirati kao svjetiljku sa samo jednim načinom svijetljenja, ali i kao svjetiljku sa sedam načina svijetljenja ili s nekim brojem između jedan i sedam – prema potrebi korisnika. Performanse svijetljenja su ostale iste kao i na zadnjoj inačici prve generacije Preona. Cijena Preona nove generacija s dvije AAA baterije je 50 američkih dolara, a manjeg kojeg pokreće jedna AAA baterija 40 američkih dolara.

Drugi predstavljeni proizvod je Quark Smart QSL, svjetiljka koja se pomoću Bluetootha povezuje s pametnim telefon. Za sad su podržani samo iOs uređaji, dakle iPhone. Vjerujemo da će Quark Smart u dogledno vrijeme podržati i Android. Aplikacija će omogućiti uvid u stanje baterije, konfiguriranje načina svijetljenja i namještanje alarma za udaljenost – radi se o alarmu razdvajanja svjetiljke od telefona. Aplikacija će alarmirati korisnika i zabilježiti zadnju lokaciju na kojoj su svjetiljka i telefon bili u kontaktu pa korisnik zna da li je zaboravio svjetiljku na poslu, kod prijatelja ili kod kuće. Zanimljiva mogućnost kontrole putem aplikacije je odabir trajanja baterije u satima, a svjetiljka će u skladu s traženim vremenom prilagoditi snagu svjetla da bi omogućila trajanje.

Quark Smart QSL pokreće CR123 baterija i što je relativna novost za Quark seriju moći će se koristiti punjive CR123 baterije. Maksimalna snaga izlaznog svjetla je 350 lumena, minimalna je tek jedan lumen, a prisutni su modovi rada na koje smo navikli. Four Sevens je odredio cijenu od 65 američkih dolara za ovu svjetiljku. Moramo spomenuti da je Chow nekoliko puta napomenuo da je ovo tek prva u liniji Bluetooth opremljenih svjetiljaka iz Four Sevensa.

Više o navedenim svjetiljkama ispričat će vam David Chow u svojim obraćanjima javnosti koja nisu baš tako gledana koliko bi se dalo očekivati (manje od 2.000 otvaranja za video isječke od dva do pet i nešto manje od 5.000 otvaranja za prvi video isječak) pa vjerujemo da se Chow oslanja na to da će njegovo obraćanje vidjeti osobe poput autora Urban Gadgettea i propisno informirati zainteresiranu javnost. (GM)