Prošlogodišnji HTC One je jedan od najatraktivnijih pametnih telefona na tržištu pa HTC nije htio bitno mijenjati dobitnu formulu sa ovogodišnjim modelom. Kućište novog Onea je i dalje napravljeno od metala te izgleda vrlo slično starom modelu. Rubovi kućišta su nešto obliji, a i finiš izgleda sjajniji. Novi One će u početku biti dostupan u tri boje: srebrnoj, sivoj i zlatnoj.

U odnosu na stariji model One (2014) ima nešto veću dijagonalu ekrana, pet inča u odnosu na 4,7, ali zadržava istu razlučivost – 1920 x 1080 piksela. Fotoaparat je iste razlučivosti kao i prije, četiri megapiksela optimiziran za izradu kvalitetnih fotografija u tami. Vidjet ćemo na što će to ličiti u praksi. Zanimljivo je da je povrh zaslona ugrađena kamera razlučivosti pet megapiksela, optimizirana za snimanje selfiea. Procesor je ovogodišnjem modelu  pojačan taktom na iznad dva gigaherca, no ono što će korisnici najviše primijetiti su povratak memorijskog utora za microSD kartice (kapaciteta do 128 GB) i sasvim novi HTC Sense.

Znakovito je da ove godine nema velikih, revolucionarnih novosti među top modelima pametnih telefona poznatih proizvođača. Uglavnom su to nadogradnje koje omogućavaju još brže izvođenje softvera, dorade korisničkog sučelja i minimalni zahvati na hardveru. Početak prodaje HTC-ova modela One na hrvatskom tržištu se očekuje u svibnju.