FirePak je snažna svjetiljka na snažnoj bateriji koja se spaja s mobilnim telefonom. Surefire je zapravo napravio dvije stvari u jednoj. Jedna je snažna svjetiljka koju ćete stalno imati sa sobom jer mobilni telefon uvijek imate sa sobom, a druga je rezervna baterija koja će dopuniti mobilni telefon u slučaju potrebe. FirePak nije samo svjetiljka već je svjetiljka dizajnirana da pojača bljeskalicu u telefonu. Oblik njezine svjetlosne zrake pokriva otprilike polje snimanja video kamere ugrađene u telefon pa je uz pomoć FirePaka moguće snimati upotrebljiv video i u potpunom mraku. Naime, FirePak ima snagu svjetla do 1.500 lumena.

FirePakom je moguće upravljati tipkama na samoj svjetiljci ili Bluetooth aplikacijom iz telefona. Surefire za vlasnike iPhonea 6/6S i Samsung Galaxyja S5 nudi zaštitnu futrolu za telefon na koju se može spojiti FirePak. Tada kontrola Bluetooth aplikacijom ima daleko više smisla.

Surefire je na ovogodišnjem Shot Showu pokazao svjetiljku koja će se fizički spojiti s mobilnim telefonom, međutim najave su bile stidljive i fotografija je bilo jako malo. Evidentno je FirePak bio u početnim stadijima razvoja. Urban Gadgette je tada uspio nabaviti fotografije FirePaka zahvaljući fotografu Jonathanu Ocabu koji ih je ljubazno ustupio na korištenje.

Cijena Surefire FirePaka je 299 američkih dolara. Uz FirePak korisnik besplatno dobiva zaštitnu futrolu za jedan od dva spomenuta telefona, po izboru kupca. (GM)