Europska društva Crvenog križa i Europska komisija su pokrenuli kampanju za jačanje pripravnosti zajednica na katastrofe.

Europska komisija i 12 europskih nacionalnih društava Crvenog križa pokrenuli su kampanju o važnosti priprema na katastrofe kojoj je cilj povećati otpornost zajednice na sve češće i ozbiljnije nepogode s katastrofalnim posljedicama. Kampanja je započela 22. Rujna i trajat će 42 dana. U sklopu kampanje podizanja svijesti pokrenuta je stranica Disaster Resilience na kojoj se mogu pronaći priče o prošlim prirodnim katastrofama, njihovima posljedicama, kako su se sustav i zajednica nosili s posljedicama i što je napravljeno da bi se zajednica bolje pripremila na buduće katastrofe.

Prirodne katastrofe pogodile su i našu zemlju i regiju, a vrlo je vjerojatno da će se klimatske anomalije nastaviti i u budućnosti pa su ovakvi programi iznimno važni. Proučite stranicu projekta, a predlažemo vam da pročitate i stranicu Državne uprave za zaštitu i spašavanje. Nemojte se zaustaviti na lokalnim stranicama, i druge države nude odlične savjete kako poboljšati svoju osobnu pripremljenost na prirodne katastrofe. Posebno dobra je stranica o spremnosti koju održava američka FEMA. Tamo ćete pronaći i detaljne upute o kompletu zaliha i opreme koji bi trebalo imati u kući.

Urban Gadgette najviše promovira osobnu pripremljenost na dnevnoj bazi. Vjerujemo da je to samo prva razina pripremljenosti za sve situacije pa tako i za prirodne nepogode. Nadamo se da će tematika naše stranice, vijesti i recenzije opreme, pomoći našim čitateljima u odabiru prave opreme i za krizne situacije.