Klax je novi dodatak koji jednostavno mora pronaći mjesto u ruksaku svakog planinara, hikera ili svakoga tko (previše) ozbiljno pristupa slaganju ultimativnog EDC kita.

Izumitelji Klaxa su otac i sin, Glenn i Nathan Klecker, zaljubljenici u oštre predmete (možda ih se sjećate zbog Nathan’s Knife Kit – projekta koji je otkupio sam CRKT). Glenn Klecker je surađivao sa najvećim imenima industrije po pitanju dizajna proizvoda – Leatherman, CRKT, Ford Motor Company, Crimson Trace, Snapon Tools, Laser Devices, Starbucks i Blade Tech. Svoga sina je uključio u projekte iz razloga što želi na siguran način naučiti mlađe generacije rukovanju oštrim alatima. Tako je nastao i Nathan’s Knife Kit – proizvod koji će svakoga naučiti unutarnju mehaniku sklopivog noža na jednostavan način. Više o njihovim projektima pogledajte na web stranici.

Njihov najnoviji projekt koji je na Kickstarteru u tri dana uspio skupiti količinu novca potrebnu za proizvodnju, zove se jednostavno – KLAX. Alat se čini izuzetno zanimljivim što zbog samog izgleda i količine korisnih komponenti koje objedinjuje što zbog sustava pričvršćivanja na dršku.

Klax kolekcija uključuje četiri proizvoda koji variraju po broju alatki ukomponiranih u glavu sjekire te u zadnjem primjeru – materijalu. Naime, zadnji Klax je proizveden od titanija te osim zavidne čvrstoće nudi i dvostruko manju masu za razliku od prve tri verzije koje su napravljene od SUS420J2 nehrđajućeg čelika. 

Alati dostupni na glavi sjekire u zadnjoj, najnaprednijoj verziji Klaxa su:

– otvarač za bocu.
– 5 fiksnih heksagonalnih odvijača
– prostor za heksagonalni odvijač (bit driver)
– rupa za uzicu
– karabiner
– oštrica sjekire
– oštrica za struganje
– čekić
– ravnalo

Naravno, Kickstarter kampanja se nastavlja do isteka zadnjeg dana pa će biti zanimljivo vidjeti što nam ovaj dvojac sprema kao dodatak (stretch goal) zbog probijenog cilja. Za sada su dodali dvije verzije drške koju će prvi kupci dobiti.

Više informacija možete dobiti na samoj Kickstarter stranici na kojoj, u trenutku pisanja ovog članka, imate još 19 dana da poduprete projekt i nabavite svoju verziju Klaxa po povoljnoj cijeni.