Leatherman se ove godine nije slomio od predstavljanja novosti na Shotu. Najavili su remake originalnog multi-alata kojim je Tim Leatherman započeo priču o Leathermanu kao renomiranom proizvođaču vrhunskih multi-alata. Ime alarata je bilo Pocket Survival Tool, a nova verzija će biti strogo limitirana serija od 500 komada napravljena povodom 35. godišnjice Leathermana. Sve alate je potpisao Tim Leatherman i prodavat će se luksuznoj kutiji s potvrdama o autentičnosti. Popis alata na PST-u je: kliješta, rezač žice, nož, turpija, križni i klasični odvijač i šilo. Ovi limitirani primjerci teško da će se motati po džepovima i biti k

orišteni kao radni alati, ali eto da se zna što se sve potencijalno može napraviti s PST-om. Cijena novog PST-a je 275 američkih dolara.

Druga Leathermanova novost je Wave+, svima nam već dugo poznat multi-alat s odlično pogođenim setom alata i jednom malom novosti – rezač za žicu je na modelu + dobio zamjenjivu oštricu izrađenu od 154CM čelika. Osim te izmjene na samom alatu, izmijenjena je i futrola s kojom će se Wave isporučivati. Nova futrola će biti dostupna u dvije izvedbe. U obje je čičak (velcro) zamijenjen metalnom kopčom. Manja verzija predviđa nošenje Wavea i seta bitova dok veća verzija ima mjesta za dva dodatka povrh spomenutog. Vlasnik može u te mini futrole spremiti što god poželi, Leatherman ih nije planirao za specifičnu svrhu.

Tijekom godine Leatherman će nadograditi i Charge i Charge TTi multi-alate s jednim plusom (+). U njihovu slučaju to znači da će dobiti zamenjivu oštricu za rezanje žice, nazubljenu kuku za rezanje i redizajnirane korice te futrolu. Svi alati će krenuti u prodaju tijekom veljače 2018. godine. (GM)