Prva velika novost ovogodišnjeg SHOT sajma je Leathermanov novi multi-alat Signal – posebno dizajniran za ljubitelje prirode. Leatherman je uoči sajma najavio da će predstaviti jedan novi multi-alat i proizvod kakav nikad prije nisu imali. Multi-alat je pred nama.

Razvoj Leathermanova Signal multi-alata je počeo s idejom da se napravi specijalizirani alat za osobe koje vole provoditi vrijeme u prirodi, alat za lovce, ribiče, kampere, planinare i geocachere. Međutim razvoj je otišao i korak dalje pa je Signal postao multi-alat koji će nabrojanima pomoći i ako se nađu u nezavidnoj situaciji kao što je neplanirano spavanje u prirodi ili duži boravak u nepovoljnim uvjetima.

Poznati proizvođač se konzultirao sa stručnjacima za preživljavanje pa je svojem bogatom kompletu alata koji na Signalu broji nož, pilu, kliješta s izmjenjivim rezačem žice, otvarač za konzerve, šilo, turpiju, čekić i odvijač (s bitovima) dodao zviždaljku i kres od magnezijeve legure. Signal  izgledom pomalo podsjeća na MUT – alat posebno dizajniran za vojnike. MUT nam je oduvijek imao oku ugodan dizajn, ali njegov set alata je previše specijaliziran da bi opravdao svoju visoku cijenu civilnim korisnicima, a pogotovo civilnim korisnicima van Sjedinjenih Država koji nemaju kod kuće nekoliko AR-15 pušaka koje se mogu servisirati ovim alatom.

Leatherman Signal će se izrađivati u crnoj i žutoj boji. Ovo je prvi Leathermanov multi-alat specijaliziran za preživljavanje u prirodi i prema viđenom možemo zaključiti da se Bear Grylls i Gerber mogu sakriti. Cijena je u ovom trenutku nepoznata kao i datum dolaska na tržište, ali čim saznamo te informacije dopuniti ćemo ovu vijest. Sad nam preostaje da čekamo srijedu navečer i vidimo drugu Leathermanovu novost. (GM)