Maxpedition je za ovogodišnji SHOT Show 2015 pripremio hrpu iznenađenja. Novi proizvodi variraju kroz nekoliko kategorija koje će Maxpedition predstaviti u vidu video isječaka na svojem Youtube kanalu.

 

Prvi dio Maxpeditionove prezentacije uključuje veću verziju Falcon serije – Falcon III Backpack. Nova verzija Falcona uključuje i sve popularniji CCW pretinac sa sustavom brzog otvaranja.

Od manjih torbi/organizatora, Tim je predstavio Incognito Duo i Incognito Quad – dvije nove torbe za manje elektroničke uređaje (tableti i 13 inčni laptopi) intuitivno nazvani Duo i Quad (sreća Maxpeditionova što Intel nije zaštitio ta imena). Čine se korisnima no veličina i Maxpeditionova opetovana navika da naprave torbu koja je taman nedovoljno velika za sve što želite staviti u nju se u ova dva slučaja čini izgledna.

Još jedan ruksak prati Incognito seriju – radi se o jednostavnom EDC ruksaku Incognito Laptop Backpack čije su glavne karakteristike glavni pretinac za laptop te prateći CCW pretinac sa sustavom brzog otvaranja.

Ordnance Range Backpack je ruksak namijenjene upotrebi na streljani – prvi pretinac do leđa je u biti skladište za pištolj i inu opremu dok središnji pretinac možete koristiti za odjeću, obuću i ostale stvari kako bi u svakom trenutku bili sigurni gdje se što nalazi.

Drugi dio Maxpeditionove prezentacije predstavio je grdosiju među novim proizvodima – Gyrfalcon Backpack neće nikoga ostaviti ravnodušnim. Gyrfalcon uključuje i bočne stabilizatore koji su imaju dvostruku ulogu. Naravno, prva i primarna je olakšavanje tereta te prebacivanje istoga na kukove dok druga uloga ide uz opciju najdoljnjeg, odvojivog pretinca, koji se može prikačiti na stabilizator te ga tako pretvara u teški taktički “fanny pack”.

[su_youtube url=”https://www.youtube.com/watch?v=xRaMSu1FUmE”]

 

Prikazana je serija raznih torbi koje sve imaju zaštitni znak Maxpeditionovih Gearslinger edicija – prikladne za nošenje na jednom ramenu. Duality Backpack, Pecos i Gila Gearslinger torbe te najmanji od Maxpeditionovih Duffel torbi – Soloduffel Adventure Bag predstavljaju novu generaciju torbi koje definitivno dodaju nešto novo za sve one koji vole asimetrično nošenje.

Za kraj, spomenut ćemo i dva nova organizatora iliti OCD EDC torbice – Skinny (uža verzija Fatty organizatora iz 2014.) te Chubby (najveći organizator do sada koji sa jedne strane ima klasične elastične trake za organizaciju a s druge strane polje za Maxpeditionovu Hook ‘n’ Loop proizvode).

Jedva čekamo finalne verzije, predstavljanja i brojke koje bi nas mogle dočekati već na proljeće, kada ćemo znati više o Maxpeditionovim novotarijama. (AS)