Leatherman je napravio ograničenu seriju Skeletool CX multi-alata s oštricom izrađenom od Damascus čelika. Dizajn multi-alata i kolekcija alata koje posjeduje nisu se mijenjali, tek je oštrica izrađena u stilu majstora kovača s Bliskog istoka koji su stotinama godina kovali mačeve s oštricom vrlo karakteristična izgleda. Leatherman je izradu Damascus oštrica za Skeletool povjerio maloj obiteljskoj tvrtki iz Söderforsa u Švedskoj. Švedska ima tradiciju proizvodnje kvalitetnih čelika, ali i proizvodnje noževa vrhunske kvalitete.

Skeletool CX u Damascus izdanju ima bitno veću cijenu od klasičnih Skeletoola, cijena mu je 175,95 američkih dolara kod proizvođača. Neki trgovci će možda uspjeti spustiti cijenu za koji dolar, ako ova ograničena serija multi-alata uopće dospije do puno distributera.

Leatherman je klasični Skeletool ponudio u nekoliko boja pa ga sad, osim u srebrnoj (nebojanoj) verziji, možete kupiti u plavoj, zelenoj, maslinasto zelenoj (jungle) i sivoj (urban) boji. Zanimljivo je da nebojani i plavi Skeletool koštaju 59,95 američkih dolara dok ostale boje koštaju 69.95 američkih dolara. Ljubiteljima crne boje uvijek ostaje Skeletool CX koji košta 79,95 američkih dolara, ali zato ima oštricu od 154 CM čelika dok bazni modeli koriste 420 HC čelik. (GM)