FourSevens je napokon odlučio dopuniti svoju već nekoliko godina staru ponudu vrhunskih ručnih svjetiljki. Za tu priliku sklopili su suradnju s dizajnerom Paulom Kimom koji je osmislio izgled novih svjetiljki, a FourSevens je sudjelovao sa svojim tehničkim znanjem. Prve predstavljene svjetiljke su Knight i Paladin. U osnovi su to iste svjetiljke, ali su im kućišta izrađena od različitih materijala – aluminij i titanij.

Zanimljivo je da se FourSevens, točnije vlasnik tvrtke David Chow, odlučio svjetiljke predstaviti guerilla metodom. Umjesto da FourSevens organizira reklamnu kampanju i krene u ofenzivu na medije, odlučili su se na video isječke na YouTube profilu njihova vlasnika, Davida Chowa, na kojima on priča o novim svjetiljkama. Modeli Knight i Paladin prve su predstavljene u seriji od pet video isječaka koji će izlaziti tjednim tempom. Na kraju ćemo vidjeti cjelokupnu ponudu

PK Knight i PK Paladin

Knight i Paladin svjetiljke pokreće CR123 baterija i nisu puno veće od same baterije. Dimenzijama se mogu usporediti s odličnom FourSevensovom Mini123 svjetiljkom, no dizajn Knighta i Paladina je daleko agresivniji. Obje svjetiljke koriste Cree XM-L2 LED emiter koji im omogućava snagu svjetla od 450 lumena. Minimalna snaga svjetla je 25 lumena, a tu su standardni načini rada s nekoliko razina snage svjetla, stroboskopa, SOS-a ili isprekidanog svjetla. Zanimljivo je da se prekidač nalazi u stražnjem poklopcu svjetiljke koji se cijeli pritišće za trenutno paljenje svjetiljke, a zarotira u zaključani položaj da bi svijetlila cijelo vrijeme. Kopča za džep je dvosmjerna pa nema potrebe za premještanjem kopče da bi se svjetiljka nosila LED-icom prema gore ili prema dolje. Na samoj svjetiljci je integriran prsten za udaranje s vrlo agresivnim rubom.

Aluminijski model Knight ima aluminijski prsten dok titanijski Paladin ima čelični prsten. Knight dolazi u crnoj boji, a Paladin u svijetlo plavoj. Paladin će se proizvesti u vrlo ograničenom broju, a postoji mogućnost da će se u prodaji naći i Paladin od čelika koji će biti boje metala. Cijena PK Knight svjetiljke je 75 američkih dolara, a PK Paladin 150 američkih dolara.

Bolt Mini

Dok smo se mi organizirali da objavimo ovu vijest David Chow je objavio još jedan video (drugi od pet) u kojem predstavlja novi proizvod – FourSevens Bolt Mini. I ova svjetiljka je produkt FourSevensove suradnje s drugim renomiranim proizvođačima. Za Bolt Mini spojili su se s proizvođačem super čvrstih olovaka Tuff-Writerom i proizvođačem noževa Fellhoelterom. Bolt se od konkurencije ponajviše razlikuje načinom paljenja svjetla. Umjesto tipke, Bolt ima mehanizam Mauserovog zatvarača što nam se čini jako zabavno, ali ne baš toliko korisno. Ovo nije prva takva svjetiljka iz FourSevensa, prva je bila Bolt-Action. Bolt mini je bitno manjih dimenzija i radi na AAA baterije. Bolt Mini nudi najveću snagu svjetla od 100 lumena, a košta 90 američkih dolara.

FourSevens-Bolt-Mini

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Želite li saznati više detalja o gore navedenim svjetiljkama preporučamo da pogledate blogoliko predstavljanje Davida Chowa u dva video isječka koje prilažemo ovoj vijesti. Nama se za sad najviše sviđa PK Knight. Pratit ćemo i dalje što će nam najaviti David. (GM)