Nitecore Tube je očigledno dobro prošao na tržištu jer je tvrtka tu malu svjetiljku namijenjenu nošenju na privjesku za ključeve pretvorila u seriju svjetiljaka (T serija). Danas ćemo predstaviti Thumb.

Dizajn Thumba vrlo je sličan Tubeu. Radi se o svjetiljci nešto većih dimenzija. Thumb je bilo nužno povećati zbog pregibne glave kojom se svjetlo može zakrenuti za 120 stupnjeva u odnosu na tijelo svjetiljke. Sa stražnje strane svjetiljke nalazi se kopča za džep pa ova svjetiljka preklopljena za 90 stupnjeva podsjeća na modernu verziju Fultona MX991/U – službene svjetiljke američke vojske tijekom rata u Vijetnamu.

Nitecore je višestruko snažnija, manja i sposobnija svjetiljka, ali to je razumljivo s obzirom da ih dijeli gotovo pola stoljeća tehnološkog razvoja.

Nitecore Thumb pokreće punjiva Li-Ion baterija koja daje do 22 sata svijetljenja pri snazi od dva lumena. Maksimalna snaga Thumba je 85 lumena, tada će se punjiva baterija isprazniti za 45 minuta. Thumb će napuniti bilo koji punjač za mobitele jer ima standardno microUSB sučelje za punjenje. Zanimljivo je da Thumb na tijelu ima i sekundarnu LED svjetiljku koja svijetli crvenim svjetlom. Crveno svjetlo čuva noćni vid.

Dimenzije Thumba su 74mm x 24 mm x 15,8 mm, a masa je malih 25 grama u što je uključena ugrađena baterija i metalna kopča. Thumb se može pronaći u online trgovinama po cijeni od 20-ak američkih dolara. (GM)