Nitecore je u zadnje vrijeme neobično aktivan. Ta tvrtka je primarno poznata po proizvodnji kvalitetnih ručnih svjetiljki. S vremenom su svoju proizvodnju širili na naglavne svjetiljke, baterije, punjače baterija pa elektroničke cigarete i sad su se odlučili proizvoditi torbe. Radi se o malim torbama koje mogu poslužiti kao organizatori ili kao malene muške torbe, u narodu bi se reklo “man purse”. :)

Predstavili su četiri modela torbi, a zapravo se radi o dva modela od kojih svaki ima dvije varijante prednje MOLLE mreže – jedna varijanta ima MOLLE od hypalona, a druga MOLLE od baršunaste gume.

Manji modeli nose nazive NUP10 i NUP20. NUP serija ima dva džepa u kojima su elastični organizatori za slaganje opreme. Dimenzije NUP serije su 17 x 15 x 2 cm. Nitecore ovu torbicu naziva utility pouch. Modeli NDP10 i NDP20 nešto su većih dimenzija. NDP serija ima malo manji prednji džep, malo veći glavni džep i dosta je dublja s dimenzijama 22 x 16 x 6 cm. Ovu torbicu Nitecore naziva daily pouch i tvrdi da može poslužiti i za kraće izlete.

Obje torbice se mogu MOLLE sustavom spojiti na druge torbe ili prsluke te mogu primiti manje torbice na prednju stranu. Mogu se nositi i preko ramena, naramenica za nošenje se isporučuje s torbom. Oba modela su izrađena su od Cordura 1000D najlona i imaju elastične organizatore unutar džepova. Cijene Nitecoreovih torbica još nisu poznate. (GM)

nitecore-ndp