Najveći godišnji sajam proizvođača oružja (namijenjenog civilima, lovcima i policiji ne vojsci), proizvođača opreme za aktivnosti u prirodi, opreme za planinarenje i lov te raznoraznih tacticool dodataka otvorio je vrata 19. siječnja 2016. godine. Sajam se već poslovično održava u Las Vegasu, do 2008. je mijenjao lokaciju održavanja.

Otkako Urban Gadgette postoji pokušavamo popratiti novosti predstavljene na ovom sajmu pa će tako biti i ove godine. Očekujemo da će proizvođači zanimljivi nama i našim čitateljima i ove godine predstaviti pregršt novosti za 2016. godinu koje ćemo onda mi predstaviti Vama.

Prvi dan sajma nekoć poznat kao Media Day, a od nedavno Industry Day, sastoji se od odlaska u ogromnu streljanu na otvorenom u pustinji koja okružuje Vegas i cjelodnevnog pucanja. Proizvođači oružja i municije počeli su ovo organizirati isključivo za predstavnike medija, ali su s vremenom zaključili da ne žele zakinuti druge posjetitelje. SHOT je sajam zatvorenog tipa i na njega ne može ući svatko, tek mediji i predstavnici industrija zastupljenih na sajmu pa organizacija ovakvih događanja može računati s relativno predvidljivim brojem posjetitelja što jamči sigurnost i poznavanje troškova unaprijed.

Predstavljene novosti ćemo pratiti u pravilu s danom zakašnjenja, tek kad dospiju u medijske kanale. Novosti sa sajma očekujte i u danima nakon sajma koji završava 22. siječnja. Za kraj ove najave možemo Vam samo preporučiti da nas čitate u sljedećim danima jer ćemo vam donositi zanimljive vijesti sa SHOT-a. (GM)