Maxpedition je na ovogodišnjem SHOT Showu predstavio čak 12 torbi i organizatora. Svi predstavljeni proizvodi su dio potpuno nove linije proizvoda nazvane Advanced Gear Research. Iz fotografija proizvoda vidli se da je Maxpedition estetski poprilično izmijenio svoje proizvode i odstupio od dosadašnjeg dizajna koji se naslanjao na dorađeni vojni MOLLE izgled.

AGR torbe su izrađene od materijala posebno razvijenih upravo za tu namjenu. Maxpedition kaže da je u suradnji sa svojim dobavljačima razvio rip-stop materijal s heksagonalnim ojačanjima. Zanimljivo je da je najlon od kojih su uglavnom napravljeni proizvodi AGR linije gustoće 500 Deniera. Maxpedition je poznat upravo po tome što su njihovi proizvodi bili napravljeni od iznimno gustog 1000D najlona. On je još uvijek prisutan za AGR proizvodima, ali samo kao ojačanje. Izvjesno je da u Maxpeditionu imaju veliko povjerenje u heksagonalni rip stop, tvrde da je zbog takvog načina pletenja jednako čvrst kao i 1000D, ali na određena mjesta stavljaju 1000D zbog ipak nešto bolje zaštite od habanja. Pozitivno jest što će sada njihove torbe i organizatori imati manju masu.

Novi proizvodi ne koriste klasične MOLLE trake za spajanje opreme već je Maxpedition razvio novi sustav i nazvao ga Modular Attachment Ladders. U osnovi se radi o vrlo sličnoj stvari PALS i MOLLE sustavima, ali je materijal od kojeg je napravljen sustav nešto drugačiji. Maxpedition koristi smjesu poliuretana i najlona iz koje izvlači tanak, ali čvrst materijal na kojem izrezuje otvore za spajanje.

Novost je i upotreba novih materijala za remenje na torbama. Od početka 2016. koriste isključivo materijal i pletenje koji se koriste za sigurnosne pojaseve u automobilima.

Dizajn AGR proizvoda je jednostavan, „čist“ i bez suvišaka koji strše van profila torbe. Svaka od torbi ima jedan pretinac koji je „oklopljen“ i iznutra obložen flisom – za spremanje i nošenje naočala ili jednako krhkih predmeta. Unutrašnjost torbi nije bitno mijenjana.

Torbe koje su se pojavile nose imena Riftcore (sličan Falconu), Gridflux (sličan Sitki), Wolfspur (sličan Fatboy i Jumbo Versipackovima), Edgepeak (sličan Kodiaku ili Noataku), Ironstorm i Ironcloud (oba Irona su putne torbe).

Osim torbi na isti način su dizajnirani i organizatori jednostavno nazvani prema svojoj namjeni: Compact Admin Pouch (CAP), First Response Pouch (FRP), Daily Essentials Pouch (DEP), Accordion Utility Pouch (AUP) i iPhone 6 Plus Pouch (PLP).

Predstavljene su i Tactie vezice za spajanje organizatora s novim torbama. Sve to skupa bi trebalo biti dostupno u prodaji na proljeće 2016. godine po još uvijek nepoznatoj cijeni. Vjerujemo da će biti slična cijenama torbi za koje smo naveli da su konceptualno slične. (GM)