Safeplug možda nećete imati uz sebe svaki dan, ali ćete ga koristiti svaki dan da zaštitite svoju privatnost. Safeplug radi isto što i softverski paket Tor, no ovaj mali uređaj to odrađuje na hardverskoj razini za cijelu vašu kućnu računalnu mrežu. Da bi proradio nužno ga je spojiti na router i aktivirati putem Pogoplugove internetske stranice. Safeplug će tada sav internetski promet sa vaše kućne mreže usmjeravati preko mreže Tor.

Tor će vašu komunikaciju odbijati preko nekoliko lokacija diljem svijeta što će ciljanoj lokaciji (web stranici) zamaskirati vašu pravu IP adresu. Ovdje se ne radi o alatu koji je napravljen za izvođenje ilegalnih radnji po internetu već o alatu koji bi korisnika trebao zaštiti od raznoraznih automatiziranih njuškala koja proučavaju njegove surferske, ali i životne navike. Velika većina tih njuškala je u službi kompanija čiji prodajni odjeli žele znati previše o svojim potencijalnim kupcima da bi im lakše prodali svoje proizvode. S druge strane Tor je vrijedan alat istraživačkih novinara i aktivista u totalitarnim režimima. Daje im određenu razinu sigurnosti za vrijeme prikupljanja ili širenja informacija od društvene važnosti.

Posljedica surfanja internetom putem Tor mreže je drastično smanjenje brzine, ali širenjem mreže korisnika usporavanja su sve manja.

Cijena Safepluga je samo 49 američkih dolara. Na žalost tvrtka za sad isporučuje ovaj proizvod samo unutar granica SAD-a, no vjerujemo da će vrlo brzo ovi mali uređji biti nuđeni diljem svijeta.

https://pogoplug.com/safeplug