Proizvođač zaštitne opreme TurtleSkin je na SHOT Showu predstavio seriju taktičkih rukavica koje mogu zaustaviti ubod medicinske igle promjera 0,3 mm u slučaju da igla pritišće rukavicu silom od 1,5 Newton metara. Proizvođač tvrdi da određeni modeli nude 11 puta jaču zaštitu od rukavica drugih proizvođača.

TurtleSkin taktičke rukavice se nude u nekoliko varijanti. Model Alpha je namijenjen policijskim službenicima koji trebaju zaštitu od rezanja i uboda, ali i dobru spretnost prstiju. Model Bravo nudi sve što i Alpha uz bolju ventilaciju ruke. Bravo rukavice su odlične za toplija podneblja i ljetne uvjete.

Duty serija štiti korisnika od uboda iglom, rezanja, ali i od bolesti koje se prenose krvlju. Search serija rukavica nudi najviši stupanj zaštite, pogotovo na području prstiju i dlana, a posebno je zaštićen kažiprst. Ove rukavice su namijenjene službenicima čiji zadatak je pretraživanje i traženje.

High Performance serija nudi visoku zaštitu od svih vrsta uboda pa tako i uboda medicinskom iglom. TurtleSkin ih je namijenio interventnoj i specijalnoj policiji.

TurtleSkin proizvodi i rukavice za zaštitu na radu, tjelesne oklope za policiju, zaštitu od zmija za lovce i oklope za kemijsko-biološku zaštitu.

www.turtleskin.com