Hazard 4 je započeo svoju karijeru unutar Civilian Labs grupacije. U samim počecima, proizvodilu su manje torbice i modularne vojno/taktičke verzije istih. Odnedavno iz godine u godinu povećavaju svoju ponudu, a nedavno su se proširili i na proizvodnju odjevnih predmeta.

Na ovogodišnjem Shotu predstavili su novu torbu unutar Evac serije (sling torbe) – Evac Holmes. Torba je dizajnirana da “leži” na lumbalnom dijelu leđa te tako nudi niži centar mase, ali i mnogo manje prostora od ostalih pripadnika Evac linije. Sa druge strane Evac Holmes je širi od Plan-B ili Rocket torbi pa se u njega mogu uredno pospremiti proizvodi poput tableta ili nekih verzija netbook prijenosnika. Baš iz tog razloga s unutarnje strane torbe dodana je posebna podstava za zaštitu elektroničkih uređaja.

Jedina razlika između Evac Holmes i Evac Watson torbi su bočni džepovi koji su u slučaju Holmesa napravljeni od posebne plastike što ih čini primjerenim nošenju naočala i ostalih jednako lomljivih predmeta. Watson je kao svaki pravi sidekick dobio “obične” džepove sa strane.

Ekipa iz Hazard 4 stalno dopunjava svoju ponudu novim proizvodim u kojim nerijetko eksperimentira sa postojećom opremom. Na SHOT Showu su objavili da trenutačno testiraju sling izvedbu jednog od svojih ruksaka – Clerk. Obzirom na trenutačnu pomamu za sling ruksacima, Hazard 4, koji ima što pokazati u svojoj Evac seriji, očito planira ponuditi svojim korisnicima na izbor način nošenja. (AS)