Shot Show 2015 je zatvorio vrata u petak 23. siječnja. Zbog vremenske razlike informacije o zatvaranju su kod nas postale aktualne tek sljedeći dan. Međutim, informacije predstavljene na Shotu dolaze još i danas i dolazit će sljedećih dana. Tri sajamska dana nisu dovoljna da bi se sve zabilježeno kod više od 1.600 izlagača predstavilo zainteresiranoj javnosti. Američke tvrtke su dominirale među izlagačima, ali je zabilježena snažna prisutnost tvrtki iz više od 100 zemalja svijeta. Sajam, koji nije javnog karaktera (posjetiti ga mogu samo pripadnici industrije i mediji), je zabilježio drugu najbolju posjećenost u svojoj posjeti, Sands Expoom se šetalo oko 65.000 posjetitelja. Najbolje posjećen je bio Shot Show 2014 sa 67.000 posjetitelja.

Organizatori pojašnjavaju da su ove godine postrožili kontrole pri ulasku na sajam jer su zadnjih godina na sajam ulazili i znatiželjnici koji nemaju puno veze s industrijom, niti su predstavnici medija. Zanimljivo je primijetiti da organizatori Shot Showa (NSSSF – National Shooting Sports Foundation) prepoznaju blogere i youtubere s brojnom publikom kao ravnopravne profesionalnim medijima (akreditirano je 2.500 predstavnika medija). Upravo takvi posjetitelji su nam najviše poslužili kao izvor informacija za pisanje o Shot Showu 2015 jer nitko se ne potrudi saznati sve informacije o proizvodu kao entuzijast. Zahvaljujući internetu i tehnologiji ta saznanja smo mogli vidjeti u obliku videa, fotografija ili blog posta već par sati nakon što su zabilježeni amaterskim, ali kvalitetnim kamerama i fotoaparatima.

Shot Show 2015 je završio, ali poplava informacija tek slijedi pa možete očekivati da ćemo još neko vrijeme pisati o novostima predstavljenim na Shotu. (GM)