Leatherman je na ovogodišnjem SHOT-u premijerno prikazao preklopni nož koji nosi ime Skeletool, točnije Skeletool KB. Radi se o iznimno laganom džepnom preklopnom nožu, prema prvim informacijama teži svega 43 grama. Skeletool KB sastoji se od oštrice i otvarača za boce koji je integriran u kopču za džep. Kopča je napravljena od aluminija i smješta nož duboko u džep. Kopča ne može mijenjati poziciju i nosi se isključivo s oštricom prema dolje.

Dizajn noža je u potpunosti u skladu sa Skeletool linijom multi-alata. Geometrija oštrice je ista kao na multi-alatu. Oštrica će se nuditi u klasičnoj i djelomično nazubljenoj varijanti. Mehanizam fiksiranja oštrice u otvorenom položaju je liner lock.

Čelik od kojeg je izrađena oštrica je 420HC, najčešće korišten čelik za oštrice Leathermanovih multi-alata i noževa. Leatherman će, ovisno o uspješnosti prodaje, ponuditi i oštrice od drugih čelika. Najavljena cijena noža je 25 američkih dolara, a u prodaju bi trebao krenuti u lipnju 2017.

Znali smo da je Skeletool linija multi-alata popularna i da se dobro prodaje, ali predstavljanje Skeletool noža pokazuje da bi to mogao biti najprodavaniji Leathermanov multi-alat. Osim preklopnog noža Skeletool, Leatherman je učinio Skeletool multi-alate dostupne u više boja. (GM)