Leatherman je na SHOT Showu 2017, pored skeletiziranog Skeletoola, predstavio i proširenje Juice serije multi-alata. Radi se također o minimaliziranim alatima svedenim samo na nužno da bi se dobilo na prenosivosti. Juice je također jedan od uspješnijih Leathermanovih proizvoda što se vidi iz brojnih varijacija u kojima ga proizvođač nudi.

Nove iteracije su Leatherman Juice CS3 i Leatherman Juice B2. Model CS3 sastoji se od škara, otvarača za vinske boce (čepove od pluta) i otvarača za konzerve. Leatherman tvrdi da je ovaj alat u skladu s TSA (Trasnpotation Security Administration) smjernicama za unošenje u kabinu aviona, međutim sumnjamo u tu tvrdnju jer prema našem iskustvu škare nikako ne bi prošle pored osiguranja. Najavljena cijena CS3 je 30 američkih dolara.

Leatherman Juice B2 iznimno je jednostavan alat i sastoji se od dvije oštrice, klasične i nazubljene. Svaka od oštrica se rasklapa na svoju stranu alata. Cijena modela B2 je 25 američkih dolara.

Dizajn oba alata izgleda poput jedne polovice punokrvnih Juiceova. Oba modela će biti dostupna u više boja. Zanimljive su nam reakcije po forumima i društvenim mrežama. Dosta korisnika je razočarano jer su očekivali neki revolucionarni multi-alat, a Leatherman je predstavio proširenja postojećih serija. Skeletool KB je dočekan s manje skepse od Juiceova B2 i CS3. Pretpostavljamo da je razlog u različitosti publika koje kupuju Skeletool i Juice. Skeletool je multi-alat s osnovnim setom alata dok je Juice vrlo bogato opremljen multi-alat čija publika očigledno ne naginje minimalizmu. (GM)