Hogue Inc., američki proizvođač posebne opreme za vatreno oružje (dodaci i gripovi za puške i pištolje, specijalizirani kundaci i slično) odlučio je preuzeti licencu za H&K noževe koju je do kraja 2016. godine držao svima nam dobro poznati Benchmade. 

Hogue Inc. nije početnik u izradi noževa, iako su njihovi noževi u sjeni ostalih proizvoda koje Hogue proizvodi. Poznata je Hogueova suradnja s poznatim i nagrađivanim custom knife makerom iz Texasa, Allenom Elishewitzom.

Prvi uzorci HK serije noževa su već izrađeni i moguće ih je pogledati na ovoj stranici. Hadron, Karma i prigodno nazvani Exemplar, bit će prvi primjerci HK Knives linije koji će stići na tržiđte od listopada 2016. kada je Benchmade obustavio proizvodnju o čemu smo tada i pisali.

Prigodna prva postava noževa ima ponešto za svakoga; od vojničkog OTF “skakavca” – HK Hadron, preko First responder alata – HK Karma, nevjerovatno sličnoga našem omiljenom Benchmade Triageu, do zadnjeg, univerzalnog HK Exemplara, vjerujemo da će svatko pronaći nešto za sebe. Oprez, cijene nisu nešto na što smo navikli iz “jeftinije” linije BM proizvoda tako da ćete za HK Hadron ($289.95), HK Karma ($189.95) te HK Exemplar ($149.95) platiti nešto više. (AS)