Otvoren je Shot Show 2018, najveći sajam civilnog naoružanja, opreme za lov, samoobranu i izlete u prirodu. Ujedno i najveći događaj godine gdje se predstavljaju i pokazuju EDC alati o kojima pišemo. Mjesto događanja je Las Vegas, kao i zadnjih nekoliko godina.

I ove godine ćemo pokušati izdvojiti najzanimljivije proizvode koji su predstavljeni na sajmu, malo prije sajma pa na sajmu pokazani, a možda i ono što će tek biti najavljeno na sajmu. Prvi dan sajma je postao tradicionalna pucnjava u pustinji blizu Las Vegasa. Proizvođači vatrenog oružja su dan prije početka sajma organizirali predstavljanje svojih novosti na mjestu gdje se to oružje može odmah isprobati. Predstavljanje je bilo ciljano na predstavnike medija, novinare, i to se nekoć zvalo Shot Media Day. Kako svi posjetitelji sajma vole pucati, a još više vole pucati na tuđi račun, novinari su ubrzo postali manjina te je taj dan preimenovan u Industry Day at the Range. Iz tog razloga je većina video i foto materijala koji danas izlaze sa Shota pucanje iz pustinje. Kako vatreno oružje nije naš fokus, tek sad ćemo početi izvještavanje sa Shota.

Očekujte da ćemo pojačano izbacivati vijesti sljedećih nekoliko dana koliko traje Shot Show 2018, ali i u danima nakon sajma kad će informacije o predstavljenim proizvodima još uvijek izlaziti. Kao i prijašnjih godina, u naslovu ćemo označiti vijesti s ovogodišnjeg Shota. (GM)