Solarforce je pokrenuo novu seriju kompaktnih ručnih svjetiljki i predstavio prvi proizvod serije – svjetiljku T1. Kineski proizvođač kaže da bi T serija trebala zaživjeti tijekom 2013. godine, a prvi model T1 pokazuje kamo žele ići. Kompaktna svjetiljka je bazirana na CREE XM-L (U2) emiteru koji, prema proizvođaču, proizvodi 505 lumena svjetla. Naše iskustvo s kineskim proizvođačima govori da će se emiteri mijenjati tijekom životnog vijeka svjetiljke te da je navedena snaga pretjerana jer se mjeri na samom emiteru, a ne na izlazu iz svjetiljke. Gdje god Solarforce mjerio snagu, ovo je iznimno snažna svjetiljka relativno kompaktnih dimenzija: 123,5 x 24 x 24 mm.

Izvor energije su joj dvije litijske CR123A baterije ili jedna 18650 baterija. Masa svjetiljke bez baterije je 64 grama. To je nešto više od proizvoda u istoj klasi, a razlog je glava svjetiljke od nehrđajućeg čelika. Ostatak tijela je napravljen od T6063 T6 aluminija. Reflektor žarulje ima teksturu narančine kore što znači da će T1 imati nešto širi i kraći snop svijetla. To navodi i Solarforce, a nama se čini logično jer se, gledajući dimenzije, radi o svjetiljci pogodnoj za svakodnevno nošenje čemu odgovara taj oblik snopa svjetlosti.

T1 može svijetliti i manjim intenzitetom od 505 lumena. Dodatni načini rada svjetiljke  uključuju emitiranjue 202 lumena svjetla i 50 lumena svjetla. Maksimalno svjetlo se dobiva kada je glava svjetiljke pritegnuta, srednja razina svjetla se pali odvijanjem glave dok se najslabija dobiva klikom na tipku za paljenje/gašenje unutar tri sekunde nakon prebacivanja na srednju snagu.

Solarforce nije precizirao kada će točno T1 pustiti u prodaju kao ni cijenu po kojoj će je prodavati.