Surefire je odlučio ozbiljno ući u svijet svjetiljki koje služe kao privjesci za ključeve. Nakon što je predstavio Titan sad imamo i Sidekick. Američki proizvođač napravio je to na svoj način pa Sidekick možda nije najmanja svjetiljka koju možemo objesiti na ključeve, ali svakako je jedna od najsposobnijih.

Izlazna snaga Sidekicka je 300 lumena. Kada to tvrdi Surefire tada možete biti sigurni da je to stvarnih 300 lumena. Sidekick koristi MaxVision Beam tehnologiju koja daje široko i ujednačeno svjetlo pogodno za osvjetljavanje predmeta na maloj udaljenosti. S druge strane sama snaga svjetla omogućava i pristojan domet osvijetljenog prostora. Kućište svjetiljke izrađeno je od izdržljivog polimera što je čini gotovo neuništivom.  Masa Sidekicka je 56 grama, a duljina 6,3 cm. Promjer svjetleće glave je 1,5 centimetara. Sidekick nije minijaturan, ali to je cijena njegovih performansi.

Surefire Sidekick ima internu punjivu bateriju i microUSB sučelje za punjenje pa će ga „obnoviti“ svaki punjač za pametni telefon. Surefire preporuča cijenu od 79,99 američkih dolara. (GM)