Poduzetnici iz Australije i SAD-a su osmislili bocu za vodu posebno prilagođenu nošenju u poslovnim torbama. Memobottle boce za vodu se izrađuju u formatima papira A4, A5 i Letter što ih čini idealnim za smještanje u torbe karakteristične za urbanu poslovnu okolinu.

Današnjicu obilježava ogromna potrošnja vode u plastičnim boca što je u zadnjih nekoliko godina dovelo do pretrpavanja deponija plastičnim bocama. Plastične boce su vrlo nezgodan otpad, zbog svojeg volumena i teške razgradnje, pa su sve češće inicijative za korištenje boca za višekratnu upotrebu. Jedna od takvih boca je Memobottle koji je uz to još i fantastično prilagođen nošenju i korištenju u poslovnom okruženju.

Memobottle će se izrađivati u tri formata koji će pratiti veličine papira A4, A5 i Letter (američki standard dimenzijama sličan A4). Takav format omogućava jednostavno nošenje Memobottlea u torbama koje su prilagođene nošenju papira, bilježnica, fascikala i prijenosnih računala. Memobottle neće proizvesti nezgodnu izbočinu koja može dovesti i do oštećenja drugih sadržaja.

Zavisno od formata Memobottle će imati kapacitete 0.75 l (A5 format), 1.25 l (A4) i 1.25 l (Letter). Materijal od kojeg će se Memobottle izrađivati je eastman tritan – plastika bez kemikalije BPA koja se može prati u perilici za suđe.

Memobottle je trenutno projekt na Kickstarteru i moguće ga je podržati do 12. listopada, ali se ideja toliko svidjela korisnicima Kickstartera da je traženi iznos od 15.000 australskih dolara u trenutku pisanja ovog teksta premašen za sedam puta.

www.memobottle.com