Leatherman je predstavio novu verziju svojeg iznimno popularnog multi-alata, Skeletoola. Novi model je namijenjen spašavanju u hitnim situacijama i nosi ime Skeletool RX. U skladu s njegovom ciljanom namjenom izmijenjeni su neki alati. Prvenstveno je izmijenjena oštrica koja je sada u potpunosti nazubljena radi lakšeg rezanja sigurnosnih pojaseva, kožnog remena i odjeće. Oštrica je izrađena od 154 CM čelika koji je bitno tvrđi i otporniji na zatupljivanje od čelika 420HC kojeg Leatherman koristi u većini svojih multi-alata.

Druga novost je poseban bit sa vrhom od tungstenova karbida koji služi razbijanju stakla. Standardni Skeletool dolazi sa bitovima za odvijač (križni i plošni u dvije veličine), a RX dolazi sa jednim dvostranim bitom koji ima križni i plošni odvijač dok drugi bit ima vrh za razbijanje stakla.

Ostali alati su nepromijenjeni, kliješta, rezač žice, karabiner i otvarač za boce. Estetska promjena je nova boja dijela kućišta koji je na CX modelu crn, na modelu RX je narančast radi bržeg i lakšeg pronalaženja alata u torbi, većem džepu ili pretincu automobila. Leatherman za Skeletool RX preporuča cijenu koštanja od 102 američka dolara. (GM)